16. jul, 2018

16/7 -18

Varmt som f-n. Luften dallrar. Svalast i arbetsrummet, tack och lov.

Vi är många som skriver. Det sägs att var tredje svensk vill skriva en bok. Jag är en av dem. Sen tio år tillbaks har jag skrivit mer målmedvetet, med sikte på att kunna bli utgiven. Under tiden har jag gått kurser. Det är vi många som gör, kurserna är fullbokade och överbokade. Mest är det kvinnor, men det brukar också vara några män med på varje, i alla fall dem som jag har gått. Senast har jag gått skrivarlinjen på Malmö folkhögskola – det var mycket bra! Här är länken: www.utbildningssidan.se/utbildning/litterart-skrivande-malmo-folkhogskola

Nu kommer alltså min första bok ut snart (vet inte hur lång tid det tar med redigering och tryckning). Det är ett litet förlag – Ebes. Man står för en del av kostnaden själv och får också räkna med att försöka marknadsföra sig själv. Därav denna hemsida. Det finns kurser om detta också – ”lansera din bok!” (Fler och fler ger ut helt själv, eller som jag, blir utgiven på ett mindre förlag som inte har samma räckvidd som de större.

Observera skillnaden på ”ge ut” och ”bli utgiven”. Det är lite högre status i att ”bli utgiven”, ännu så länge. Då har någon annan sagt att man är tillräckligt bra. Sen är frågan hur mycket man säljer. En del tycker nog att det är det som borde räknas. Vad tycker du?