18. dec, 2018

Fem dagar före jul

Jag ska inte lägga upp bilder på granris, röda äpplen och ljus i lyktor, trots att jag faktiskt har lyckats få ihop lite sådant ute på bron, och flera ljusstakar har dykt upp i fönstren här inne. Jag hinner inte mycket, och när jag har en stund över läser jag igenom mitt manus en gång till. Sen ska Eva-Karin på Ebes förlag gå igenom det ytterligare en gång och sen åker det till tryck. Den (boken) blir alltså helt säkert ingen julklapp, i alla fall inte i år. Men det finns ju stora påskägg där man gott kan få ner en bok. Mycket nyttigare än godis!

Som så många andra följer vi härhemma dramat både i riksdagen - vilka ska bilda regering - och i Svenska Akademien. För mer underhållning tittar vi på Little drummer girl. De där Skarsgårdarna är förbaskat skickliga allihop! 

Annars ligger mörkret tungt över gården, både bildligt och bokstavligt. Katten vill alldeles bestämt ha mat TVÅ gånger om dagen, tydligen är det ont om möss så här års. Hunden vill mer än något annat här i världen jaga katten. Småfåglarna tjattrar och kvittrar dygnets alla ljusa timmar, de utfordras med både frö, nötter, äpplen och talgbollar. De bryr sig inte om katten när hon sitter och tittar på. När jag lägger ut ost äter katten först.

Om tre dagar är det vintersolstånd - sen vänder det.