6. mar, 2019

En kort vintertripp i Sverige

Hemma bäst?

Sex dagar har vi varit borta. Första stoppet var Lidköping, en liten fin stad som jag aldrig sett förut. Där träffade jag äntligen Eva-Karin, som äger och driver Ebes förlag. Det var fantastiskt roligt att äntligen se henne i verkligheten!

Med bilen full av bokkartonger fortsatte vi till Uppsala, där det var fullt upp med släkt, vänner och f.d. arbetskamrater. Alltid lika kul att träffa mina vänner/jobbarkompisar från ÖNH (Öronkliniken) på Akademiska sjukhuset i Uppsala. En hel del boksigneringar blev det också, och promenader upp och ner längs Fyrisån.

Vår lille hund var med, och det är inte alltid helt lätt. Han är en omplaceringshund, och den grundläggande trygghet som krävs för att kunna lämna honom ensam på ett hotellrum har han inte. När det inte finns restauranger och caféer som tillåter hund får vi dela upp oss, om det inte går att lämna honom i bilen. Där är han trygg.

Många tror att det finns en lag i Sverige som gör att det är förbjudet med hundar på alla näringsställen. Det gör det inte längre. Vi är nu för tiden EU-anpassade, och det är bara ute i köket som hunden inte får vara, eller i matvaruaffärer. På restauranger och i vanliga butiker är det upp till ägaren. Det blir vanligare och vanligare att vovven får följa med. På Pitchers i Uppsala trivdes Bosse som fisken i vattnet!

Allergier då? Jo visst är det synd om dem som är allergiska. Men även om det blir fler ställen som tillåter hundar, så finns det ännu fler kvar som inte gör det. Och jordnötter finns det gott om på alla pubar, och parfymer … ja ni fattar.

Resan hem, två dagar genom snöslask och regn, var ingen höjdare, även om allt gick bra och hotellet i Jönköping var trevligt. Men så instängd jag känner mig efter några dagar på hotellrum! Hemma igen kan både kroppen och själen sträcka ut.