16. mar, 2019

Nu har tåget börjat rulla.

Contra Tiempo har börjat säljas så smått. Människor som läst den har börjat höra av sig. Inte så många än – min mailkorg svämmar inte över – men många har tyckt så mycket om den att det egentligen räcker för att jag ska känna att det var värt allt arbete.

”Fantastiskt bra!”

”Så himla bra!”

”En bladvändare”

”Läser med förtjusning!”

” … beställde två till.”

”Inte min stil. Orkade inte läsa färdigt.”

Det sista sagt av exmannen. Kanske inte så konstigt. Han är man. Den här boken har kvinnor som målgrupp. Män får läsa om de vill, och tycka vad de vill också. Det får alla.

Något som är mycket viktigt för mig är vad de två kvinnorna tycker som läser på Ystad bokhandel respektive Gleerups Akademibokhandel i Lund. Det kommer jag få reda på i veckan som kommer. Då får ni som läser den här bloggen också veta det. Ni är cirka 80 stycken, om jag har tolkat siffrorna rätt. (100 – 120 besök/vecka.) Håll tummarna!

Utanför fönstret kvittrar pilfinkarna kring talgbollarna. Våren stampar på stället, snödropparna är snart utblommade. Katten vill fortfarande ha två måltider om dagen när nordan ligger på, vi har fortfarande våra vinterkläder, och hunden vill inte gå ut när det regnar. Vilket det gör, varje dag känns det som, men inte hela dagarna som tur är. Det behövs. Grundvattenförråden måste fyllas på ordentligt innan växtligheten kommer igång och slukar allt regn.

I går demonstrerade Greta tillsammans med hundratusentals andra över hela världen. Här hemma är både kvinnliga och manliga prussiluskor hånfulla och nedlåtande. Det gör mig så otroligt ledsen. Ser ni inte vad hon försöker göra? Förstår ni inte att det som måste göras måste göras nu? Av dem som är beslutsfattarer, av oss alla. Om vi tror att vi kan vänta tills Gretas generation har vuxit upp och blivit beslutsfattare så tar vi fel. Då är det för sent. Stötta henne istället för att gnälla!

Vad gör jag då, undrar ni nu.

Inte tillräckligt.

För er som inte sett Skavlans intervju med Greta, här är länken.

https://www.svtplay.se/video/20676232/skavlan/skavlan-var-2019-intervjuerna-sasong-2-dilemma-med-ada-hegerberg