29. mar, 2019

Swisch!

Så fort har den här veckan gått. Och inte ett ord skrivet, varken i något pågående bokprojekt eller här i bloggen. Vad ska jag skylla på? Det finns en del saker:

  1. Jag har fastnat i en bra bok som är tjock som en tegelsten och väldigt spännande!
  2. Jag är trött - vårtrött? 
  3. Har använt en del tid till att så och plantera om. Rucolan grodde på ett dygn!
  4. Mycket tid har gått åt till att leta fram bilder. jag har tänkt göra ett nytt fotoalbum här på hemsidan, med bilder bara på mig själv. Så självcentrerad kan man vara när man har en egen hemsida. Den är inte klar än, men den kommer.

Jag vet inte vad det är med våren som gör att man blir så trött? Det är ju inte första gången, jag känner igen det. När det här bleka men skarpa ljuset silar ner igenom kala grenar och landar  på gråbruna löv och gult torrt gräs så blir jag jättetrött, varje vår likadant. Jag behöver sova middag. Så skönt det är att kunna göra det på riktigt, istället för att pressa sig till det yttersta efter lunch, som jag fick göra när jag jobbade. Det går ju inte att skylla på att man ska fälla vinterpälsen och sätta en ny fräsch sommarpäls. Det kräver massor av energi och vitamin B. Hästar kan behöva B-vitaminsprutor på våren, de ska producera tusentals nya hårstrån. Min kalufs har aldriv varit så tjock, och har inte blivit precis yvigare med åren. Det kan inte gå åt så mycket b-vitamin till den. Tröttheten får skyllas på något annat.

En rolig uppiggande nyhet: Contra Tiempo ska säljas på Gleerups Akademibokhandel i Lund! Det är tungt, det vet alla som bott i Lund. Jag ska åka dit och fotografera den på hyllan där nästa vecka när den kommit in. Bilden kommer så klart att publiceras här.