10. jun, 2019

Statistik mm.

50 besök i veckan på min hemsida har blivit ca 400 besök per vecka.

Det är fantastiskt tycker jag, men jag vet att det inte renderar några annonsörer. Men vem bryr sig - jag tycker faktiskt att det är kul! Jag har ett eget space där jag kan göra vad jag vill. Ni som har läst min blogg ända sen början vet att jag inte riktigt hade klart för mig vad jag skulle ha den till. Jag gick en kurs som hette "Lansera din bok", och där stod det att man skulle ha en hemsida, så då skaffade jag det. 

Marknadsföring i övrigt är inte min starka sida. Jag skriver brev till olika personer och tidningar och ibland fungerar det, ibland inte. Helst av allt vill jag bará hålla på med andra saker, skriva, läsa, påta i trädgården, gå med hunden. Emellanåt träffa vänner, men inte överdrivet ofta. Förr i tiden fick författare lov att vara introverta, man nästan förväntade sig det. Nu, när man ska sköta marknadsföring själv så duger det inte att vara "skygg". Även de stora förlagens författare måste ut och synas och prata. Och visst, när man väl står där och signerar böcker och pratar så är det ju trevligt, det tycker i alla fall jag. Man går in i en roll, och i rollen kan man känna sig trygg. Inte lika bekväm som hemma i skrivarhörnan, men tillräckligt. 

På bilden var jag i en tydlig roll, det är jag som står till höger. Jag föreställer Abba-Agneta, och min kollega Camilla till vänster är förstås Frida. Året var 2007. 

Att vara blondin på en fest var en ny upplevelse som jag inte tänkjer berätta mer om här, risken finns att jag skulle låta lite mansföraktande (och det vill jag ju absolut inte). Apropå det - följer ni "Argabibliotekstanten" på Instagram? Hon är rolig. Många av hennes inlägg börjar med "inte alla män osv ..."

Att se fram emot: Nytt poddavsnitt av "Debutera eller dö" kommer inom kort.