9. jul, 2019

Intervju med mig själv nr 3

En helt okej strand.

 

-          Vet du vad du håller på med egentligen?

-          Varför säger du så? Det låter lite … ovänligt.

-          Ja men hallå! För två veckor sen skulle du flytta till Simrishamn, sen var det Ystad, och nu ska du titta på hus i Svarte! Låt mig påpeka att det är ett litet sömnigt villasamhälle med riksväg 9 tvärs igenom, har du en aning om hur mycket trafik det är där på sommaren?

-          Lugna ner dig. Det är klart jag har, jag har kört där många gånger och svurit över att jag inte tog E65:an istället.

-          Och ändå ska du titta på hus där. Förklara dig!

-          Huset är lagom stort, tomten är lagom stor, det går två tåg i timmen till Malmö/Lund/Ystad, tåget tar sex minuter till Ystad och fyrtiotvå minuter till Malmö. Hörde du det, fyrtiotvå minuter! Från Simrishamn går det ett tåg i timmen och det tar en timma och trettiofyra minuter.

-          Okej, det är ju bra men …

-          Tyst, jag är inte färdig. Det finns dessutom en jättefin cykelbana in till Ystad, den är asfalterad och går längs havet, det tar tjugotvå minuter att cykla. Och vet du hur långt det är till havet?

-          Ja, jo, jag var ju med när du var där och tittade …

-          Just det. 150 meter. Etthundrafemtio meter. Okej, det är inte den finaste stranden i Skåne, men den är helt okej faktiskt.

-          Ja det var den, det måste jag hålla med om. Fast man måste korsa riksväg 9 för att komma dit.

Tystnad

-          Okej, det är inte idealiskt. Nu ska vi dit och titta i morgon igen och sen får vi se. Jag tyckte inte vägen störde mig när vi var där och smygtittade i förra veckan. ”Vårt” hus ligger ju inte vid vägen. Men som sagt, vi får se.

-          -Men Malmö då? Du har ju pratat om Malmö och Limhamn och Ön hela året som gått. Är det inte aktuellt längre?

-          Hur man än vänder och vrider på saken så vill jag gärna ha en trädgård. Det är inte så lätt att få ett litet hus med trädgård nära havet i Malmö. Inte med vår budget.

-          Det är det där med pengar, det landar alltid där, eller hur?

-          Ja. Men du och jag får hålla ihop så klarar vi oss nog.

-          Det håller jag med om. Det vore bra om du kunde skriva färdigt nästa bok medan jag håller på med det här med flytten.