17. jul, 2019

Fortsättning

 

Vi fick huset.

Kontrakt är skrivet.

Nu ska vi "bara" få gården såld.

Igår var här en fotograf. Tänk så mycket onödiga prylar man har framme. Det tog två dygn att plocka bort allting för att få det att se så där "tomt" ut som det ska se ut på mäklarnas till-salu-bilder. Blir det sen många visningar så måste man ha det så där tomt i flera veckor. Jag har som sagt flyttat förr, så jag vet. 

Så länge man letar efter ett nytt ställe att bo på så är alla möjligheter fortfarfande öppna. Jag gillar den fasen. Man kan bo här, eller där, eller kanske någon helt annastans. Hela världen liigger öppen för ens fötter, man kan "provbo" i fantasin på olika ställen och ändra sig en gång i veckan.

När man väl har bestämt sig så stängs de dörrarna. Andra öppnas. Man kan fantisera om hur man ska ändra om i huset, hur man kan möblera, hur man kan leva på det stället. Upptäcka nytt.

Det förstärks när man väl har flyttat in. Då är man en nyfiken turist på det nya stället, lär känna grannar, hittar nya promenadvägar. Den fasen är också rolig. Den ska man dra ut på så länge som möjligt. 

När man har bott så länge att man inte längre ser några nya möjligheter brukar det vara dags att flytta, i alla fall för mig. Jag har inte bott någonstans längre än sex år sen jag bodde hemma hos mina föräldrar. Men nog om det nu.

Dags att gå ut i solen och göra lite nytta i trädgården.