22. jul, 2019

Livet ändras

 

"Att leva är så häpnadsväckande att det lämnar mycket lite över för andra sysselsättningar."

(Emily Dickinson)

Det är ett citat från almanackan, ni vet ett sånt som står längst ner för varje vecka. Om man har en riktig almanacka, i papper. Man kan aldrig få samma överblick i telefonen. 

För mindre än en månad sen trodde jag att det där med att flytta låg i framtiden. Nu blir det verklighet. Vi måste använda all vår tid nu till att städa, klippa gräs, sortera, rensa ogräs, göra klart småsaker som blivit ogjorda i flera år ... hunden har tråkigt och mannen blir trött. Jag blir "uppe i varv", och får svårt att sova. Att skriva är det inte tal om, knappt i bloggen heller som ni märker. Jag började för några veckor sedan på en novell, till novelltävlingen i Skriva. Den kommer inte att bli färdig. 

Men det kommer fler novelltävlingar. Sen - i mitt nya liv i Svarte - ska jag ha lugn och ro, kunna skriva, kunna sitta på verandan med en kopp kaffe. Vi kan flytta vår båt dit och ha den uppdragen på stranden som de andra har. Jag kan bada rakt nedanför vårt hus, där finns också bord och bänkar, man kan packa en kaffekorg ... Vi kommer inte vara tvugna att jobba med huset från morgon till kväll, vi kommer att kunna göra andra trevliga saker i stället. I trädgården finns fruktträd och bärbuskar och vackra blommor. 

Båten ska få komma tillbaks till havet, där den hör hemma.