7. okt, 2019

Segt som kola

Så svårt är det att skriva ett blogginlägg ibland. Kan ju inte bara hålla på att skriva samma sak om och om igen, huset inte sålt, hösten är vacker osv. Men hösten är verkligen sprakande vacker just nu. Hunden och jag har varit på en långpromenad med brukshundsklubben, sen åt vi lunch i orangeriet. Där är perfekt nu, efter att ha varit för varmt under sommardagarna. Alla blommor har flyttat in där eftersom det är minusgrader på nätterna. Jag ska gå ut och ta en bild så ni får se hur vackert där är nu. Vänta.

 

Så, nu är det klart.

I övrigt så funderar jag på hur jag ska hantera mitt liv. Jag gissar att ni är fler därute som funderar över det. Det är inte helt lätt. Jag skulle vilja göra mer, både för jordklotet och för mig själv och min familj. I alla fall lite mer. Shoppingstopp tex. Det är något äckligt över hur vi konsumerar i den här delen av världen. Och det kan jag säga som sitter i ett stort hus och har allt vad jag behöver i fråga om kläder, mat, hundgrejor, elektronik, möbler, böcker TV-kanaler, internet. Shoppingstopp får det bli, dvs bara handla sådant som verkligen behövs. Kött har vi redan minskat till ett minimum, nästa steg är att ersätt mjölk med något annat. Men sojaprodukter är inte heller miljövänliga, och mandel - det går åt fyra liter vatten för att få fram EN mandel. Mandelmjölk och sojamjölk går alltså bort. Havre? Ja, jo ... men det är inte gott med kaffe som smakar havre. Kanske får sluta med kaffe? Suck.

Det blev lite deppigt det här. Men tillståndet i världen är lite deppigt. Att gå omkring och bara vara glad och munter när det ser ut som det gör känns lite omedvetet egoistiskt. 

Tycker jag. Men mellan varven måste man vara glad, ändå.