7. nov, 2019

Filminspelning på Björkuddern

Igår var SVT här. De skulle spela in ett avsnitt av en kommande serie som heter ”Jakten på en mördare.” Det skulle vara skallgång på grannens oklippta fält. Vår gårdsplan vimlade av bilar och statister i 90-talskläder. Vad jag kan minnas är de kläderna inte så olika de vi har idag, men man såg det på polisuniformerna, och en del statister hade spökat ut sig i kläder som absolut inte skulle passerat som fritidskläder på 90-talet heller. De hade hundar med sig också, för skallgången.  De hyrde vår maskinhall för att äta lunch i, inte så jättehög mysfaktor, men tak över huvudet i alla fall. Några – som jag tror var skådespelare – slog sig istället ner i vårt orangeri, där mysfaktorn är betydligt högre.

Nej, jag har inga bilder på skådisar. Inga bilder alls, den här bredvid är inte härifrån. Vår hund blev stressad, så vi åkte härifrån. När vi kom tillbaks var det strömavbrott, hjulspår i gräsmattan och en och annan fimp på grusgången. Det kan vi leva med, vi fick betalt för maskinhallen. Och hunden är lycklig nu för alla nya lukter i trädgården.

TV-serien ska tydligen handla om Helenemordet här i Skåne. Håll ögonen öppna.

Övrigt: Mitt blodtryck har rusat iväg, trots medicinering. Jag måste stressa ner, skala bort, ta bort press och krav. Inte så lätt, när de värsta stressfaktorerna inte går att påverka.

Jag tänker inte sluta med bloggen. Det är faktiskt trevligt. Ha det så bra så länge!