29. feb, 2020

Det var absolut bättre förr

 

 

 

För en vecka sen sa jag att jag tyckte om årstiderna. Och det gör jag. Med ett undantag. Mars.

Det skulle bli vår nu! Jag längtar ut för att så och plantera, men jag vill inte göra det i snålblåst och regn. Faktiskt längtar jag mer efter snö, sol och skidor, vadsom helst bara man kan vara utomhus och njuta av det.

När man har klarat av januari och februari borde man få bli belönad med en riktigt solig och härlig Mars. Jag gissar att alla som läser detta håller med, utom kanske dom som ska åka vasaloppet.  

Det finns ingen månad som kan hålla en så på sträckbänken som Mars. Det kan ju bli vår, bara det vill! Ibland blir det några fina dagar, bara för att man ska kunna börja hoppas ordentligt. 

Sen blir det bakslag.

Och bakslag.

Man hinner med många bakslag i en månad som är 31 dagar lång. Har man riktig otur så blir det inte mycket bättre i april.

Har hon inget annat att oroa sig för, tänker ni kanske. Coronaviruset till exempel. Och börsen. 

Jag oroar mig en del över coronaviruset (men inte över börsen). Fast jag vill inte skriva om det, det gör tidningarna så mycket bättre. Och när jag kliver ut genom dörren här på Björkudden, så är vädret så mycket mer närvarande än coronaviruset och börsfallet. Till och med klimatkrisen verkar långt bort. 

Men förr i tiden kunde de fiska ål i ån här nedanför. Och de bodde här utan att ha bil. Fast då fanns det en lanthandel i Svenstorp, och en tågstation. Perrongen finns kvar, sprucken med ogräs i. Stationshuset är en privatbostad, och i godsmagasinet håller Svenstorps idrottsförening till.De har en väldigt populär loppmarkand varje onsdagkväll.

Tänk så mycket trevligare det hade varit om både lanthandeln och stationen funnits kvar. Vi har låtit utvecklingen dra iväg alldeles för mycket åt fel håll enligt mig. 

Kolla noga på bilden som föreställer Svenstorps stationshus. Det promenerar några gäss på perrongen.

Bara en sån sak!