31. maj, 2020

Tårta och blommor

 

 

 

 

31 maj, mors dag.

Tiden när mors dag innebar tårta och kaffe i trädgården och egentillverkade presenter från barnen är sen länge borta.

Borta, men inte bortglömt.

 

Här i villasamhället prunkar det nu, blomningen har varit lång pga kylan, det finns fortfarande äppelblom och syrener. Allting är frodigt och grönt. Midsommarblomster har börjat dyka upp, i går såg jag rödklöver. Vi röjer i trädgården och försöker få bort en del gamla buskar där jag vill ha pallkragar. Här finns lite för mycket av det goda, på en yta av tio kvadratmeter finns det: Två fikonträd, två pioner, två magnolior, två rhododendron, fyra okända sorters buskar varav de två största har dött. (Naturligtvis växer de mitt i) Vidare finns det lavendel, rosor tulpaner, påskliljor, någon slags lila blomma och ytterligare några som jag inte vet vad de heter. Kirskål förgätmigej och kvickrot sprider sig på lediga utrymmen.

Och en rönn. Den är ganska stor. På tio kvadratmeter, eller kanske tolv!

Coronaviruset är inte så spritt här i Skåne. Jag ser att grannarna ofta träffar sina barn och barnbarn fast de är över sjuttio. Men i Ystad har antalet bekräftade fall ökat från mindre än tio till sjutton. Det är en fördubbling på två veckor. Det skulle verkligen kännas tröstlöst om det skulle sätta fart här nu! Vi vill att det ska vara över.

Min dotter, som bor på andra sidan jordklotet, skulle varit hemma hela juni. Nu vet vi inte när det blir.

Ni mammor som kan träffa era barn idag, stora eller små, njut av det! 

Jag tröstar mig med en bra bok. Balladen om sångfågler och ormar av Suzanne Collins. Den är inte för alla - men för mig är den.