4. okt, 2020

Bara lite uppdateringar

 

 

Armen hoppade inte ur led. Något är trasigt eller skadat, svullet, för trångt, och kör fast vid vissa rörelser. Det uppkom ju när jag trillade på bussen, men ortopeden verkar tro att jag har råkat ut för det för att jag är (för) gammal.

Impingementsyndrom, heter det. 

Träning, sjukgymnast. Det tar evigheter. Går att operera, i alla fall ygre personer 😠, men  då är det jättelång rehabilitering efteråt, och jag tränar hellre.

Nog om det. (Fast synen på äldre människor i det här landet skulle man kunna skriva en bok om, göra uppror, demonstrera, spruta eld, skjuta pilar osv.)

 

Vad ska Tomelilla heta? jag lutar åt att det blir Tommenhög, för då blir läsarna osäkra på om jag egentligen skriver om Tomelilla eller Hammenhög.

 

Nästa sak jag behöver hjälp med är att döpa om Nybroån. Den heter både Trydeån och Fyleån på sin väg mot havet. Många mindre bäckar rinner ner i den. Jag behöver ett helt nytt namn, men det är inte akut, för jag har kommit av mig i skrivandet eftersom det gör ont i axeln både när jag skriver på datorn och för hand.

Jävla skit.

 

Att läsa går bra, fast bara i min lätta lilla läsplatta. På en dryg vecka har jag klämt över femtusen sifor fantasy. (Sarah J Maas.) Tack och lov för spännande böcker för unga/unga vuxna. Jag glömmer både tid och rum och lever bara bland häxor, lönnmördare, fekrigare, hamnskiftare, lindormar och kungar. Livet i villakvarteren med hundpromenader och äpplen som behöver tas om hand känns futtigt. Maken är också uttråkad och tittar mest på sport i tv:n. Och nu tittar vi bägge på hur det ska gå för Trumpen. Man önskar att det också var en fantasybok, men det är tyvärr verklighet. 

Jävla skit, som sagt.