21. mar, 2021

Bosse har ordet

 

 

Jag är en hund. Matte brukar ibland säga att jag är en vovve. Jag vet inte vad det är för skillnad. Men jag vet att jag har ganska tråkigt just nu. Vi är aldrig ute på något kul längre, förut brukade vi åka till ett ställe där det fanns massor av hundar, och så gick vi i skogen allihop tillsammans. Det var kul! När vi var påväg dit så brukade jag börja skälla och gnälla i bilen redan innan vi var framme. Sen brukade vi åka in till stan, gå och äta och titta på folk. På ett ställe vi brukade gå till fick jag alltid en egen leverpastejsmörgås. Där trivdes jag bäst! Jag tycker också om att sitta och titta när det finns massor av folk och hundar som går förbi. Jag undrar varför vi inte gör det längre?

Just nu är det ännu tråkigare än vanligt, för husse bara ligger och sover och matte är mest tyst och suckar och pustar. Vi går inte lika mycket som vanligt, och jag får inte vara ute själv i trädgården längre. Jag undrar om det är för att jag kröp igenom häcken några gånger och smet iväg till min kompis Spix? Så dumt av matte, jag hade ju bara roligt, och jag hade absolut tänkt gå hem igen när jag blev hungrig!

Som tur är har jag mina allra bästa kompisar, My och Molle, och dom får jag leka med ibland. Igår var jag hemma hos My, vi hade så roligt och skällde på alla som gick förbi deras uteplats. Ibland, när de som går förbi blir rädda, då är det extra roligt. Jag skulle vilja vara med mina kompisar jämt. Jag skulle önska att dom bodde här. Vi skulle säkert få plats allihop i husses och mattes säng!

Fast husse och matte är snälla, och det är inte så dumt att mysa i soffan och bli borstad i pälsen. När matte gömmer godsaker i vardagsrummet är det också jättekul, jag är supersnabb på att leta upp dom. Nu hoppas jag att min husse blir lite piggare igen snart, så att han också orkar gå ut med mig. Han har mer tålamod än matte så jag får nosa mycket mer när jag går med honom. Jag har kartlagt hela samhället här, och vet precis hur alla hundar luktar. Lycke är den som luktar godast, henne är jag kär i. Jag tror att hon är kär i mig också, för hon blir alltid glad när vi möts. I går när dom skulle gå förbi oss på en gata längre fram så la hon sig ner mitt i gatan och vägrade röra på sig, så hennes husse fick vänta tills vi kom fram. Då kände jag mig lite mallig.

Idag är det soligt och varmt ute. Matte har varit ute med mig i trädgården hela förmiddagen. Och jag tror – knack knack knack – att husse är lite piggare!