22. maj, 2021

Livet här och nu

Jag är så glad att jag får gå den här vägen utmed havet varje morgon. Jag är så glad att jag kan sitta i min lummiga trädgård, lägga upp fötterna och läsa en bok. Dricka kaffe med maken i uterummet. Att jag orkar laga en god middag och dricka ett glas vin.

Ibland har jag klagat över att livet är tråkigt. Sanningen är att om mitt liv var hektiskt och fullt av aktiviteter och människor så skulle jag längta efter just det här livet som jag nu har. 

Jag blir trött av mycket människor. Det har blivit värre med åren, faktiskt mycket värre. Familj och några få nära vänner, det räcker gott. Har egentligen alltid räckt. Att resa är fortfarande lockande, men det måste ske på mina villkor. Rosa bussar över savannen är inte aktuellt, inte heller nattklubbar och bullriga storstäder.

Det kan tyckas tråkigt, men det är det ju inte. Den här tiden i livet ska ägnas åt att njuta av de små sakerna, som just stranden, dofterna på våren, känslan av att gå en lång promenad, och eftertanke. Massor av eftertanke och reflektion. Allt det som man inte hann med förr, när man bara rusade igenom allt.

Att man faktiskt har möjlighet till allt detta är verkligen något att vara tacksam över.