4. jul, 2021

När allt handlar om hunden

 

 

Han är sjuk. Hunden Bosse. Förhoppningsvis inte något livshotande, troligen allergi. Pollen, någon mat? Vetrinärtid har vi fått på tisdag. Idag är det söndag. Han blev sjuk i tisdags kväll. Då började det klia, han for omkring i panik och försökte gräva ner sig i alla sängar. Jag antar att hundar i det vilda gräver ner sig i sval jord eller lera om det kliar, som grisar gör. Han skakade på huvudet, slickade sig på tassarna, tittade åt baken, slickade sig om munnen. Sprang hukande med svansen mellan benen. Vi la honom på en kylmadrass och det blev lugnt. Till kvällen efter, då började det igen.

Nu kliar det hela tiden, men han verkar ha förstått nu att om han håller sig lugn och sval så går det att stå ut med. 

Jag kan inte koppla av och "göra" något annat. 

Vill vara i närheten.

Han försöker vara i närheten av mig hela tiden, ligger tryckt mot mig hela nätterna. Fönstret på vid gavel för att det ska vara svalt. Inga promenader i högt gräs. Ingen mat av det som brukar vara mest allergiframkallande, nöt kyckling, mjölkprodukter. Det blir lax och ris, och skålen framburen om han inte själv flyttar på sig. 

Han kan inte säga hur det känns, men det syns att han är olycklig, och trött. Nu ska han strax få en dusch med klorhexidinschampo, det har vetrinären bestämt. Två gånger innan vi kommer dit på tisdag. Det ska verka i tio minuter innan det sköljs ur. Under tiden står han still och tittar oavbrutet på mig.

"Matte, varför gör du så här?"

Jag längtar till tisdag förmiddag, måtte vi få hjälp!

(Det finns bara akutsjukvård i Malmö, och dit fick vi inte komma eftersom han inte var tillräckligt dålig, vilket man i och för sig är glad för.)