22. sep, 2021

Bosse har ordet

 

 

Matte har bett mig skriva igen. Hon har inte tid säger hon. Hon har börjat skriva färdigt sin roman. Hon uttalar ordet skriva på ett speciellt sätt då, så att det låter lite märkvärdigt.

”Jag hinner inte, jag skriver.”

Sen är hon helt okontaktbar i någon timme eller två. Men jag har ju husse, som mår mycket bättre än vad han gjorde för några veckor sedan.

Husse har fått läsa mattes manus, fast det inte är riktigt färdigt ännu. Han sa att det var bra, men det tror jag han säger bara för att han är gift med matte.

Nu på morgonen var det i alla fall matte som gick ut med mig, och då gick vi ner till havet som vanligt och så fick jag min frukost där. Matte höll på att fotografera allt möjligt som finns där, gamla fågelholkar och båtar som det växer gräs i. Hon tror att det blir konstnärliga bilder. Det säger hon också med den där tonen. Konstnärliga. Jag tror att hon ska göra ett album av dom bilderna och lägga dom här på hemsidan, men vi får väl se om det blir av. Hon skriver ju nu, så hon kanske inte hinner.

Jag tycker i alla fall att det är skönt att det är höst. Jag tyckte inte alls om värmen. Nu kan man gå långa promenader i skogen, och vi har börjat gå till hundklubben igen.

Nu ska jag se om jag kan smygläsa lite i mattes manus.