5. dec, 2021

Utan bil!!

Femte december. Tjugosex dagar kvar på det här året. 

Mitt manus är fortfarande ute på testläsning. Själv har jag två manus hos mig, för testläsning respektive korrekturläsning åt skrivande vänner. Det är trevligt jobb så här i vintermörkret, och man kan ta pauser med lussekatter och skidskytte. 

Så mycket annat kan jag faktiskt inte göra för vi har ingen bil. En varningslampa började lysa. Instruktionsboken sa att det var något med avgaskontrollsystemet (jag älskar de här långa sammansatta orden som är så typiska för vårt språk) och bilen gick ner i nöddriftläge. Verkstaden konstaterade att turbon måste bytas och den första lediga tiden för denna omfattande operation var den 22 december , och man bör inte köra med den under tiden.

22 december.

Det är långt dit.

Tur att det går bussar och tåg till Svarte.

Hyrbil hade vi inte med i vår försäkring, däremot kommer den att täcka hela kostnaden för operationen, som närmar sig 30 000. Tur också att det går att beställa hem det mesta på nätet nuförtiden. Mat och julglögg och hundmat, vi behöver nästan inte lämna Svarte alls. Fast det är ju inte så kul. Inga skogspromenader i Sandskogen, ingen lunch på Ingelsta kalkon, inga hundpromenader på brukshundsklubben.

Om man ska höja siktet lite från det som bara handlar om mig så har ju coronasituationen förvärrats igen. Dottern kan inte resa hem i jul (hon bor på Bali), och maken avstår från att resa till sina barn och barnbarn i Stockholm. Elpriset gör att vi håller igen lite på julbelysning, så lite mörkare än vanligt blir det. Man märker att grannarna också håller igen en smula. Julklappar tar vi det också lugnt med, man ska inte överkonsumera. 

Böcker räknas aldrig som överkonsumtion. Har läst en hel del bra böcker på sista tiden, en regörelse med omdömen kommer snart. 

Eller har jag sagt det förut?

Jamen, nu kommer den nog snart. Den här gången är det sant. Tror jag.

Nu har vi just kommit trea i damstafetten i Östersund! Hurra!!!