8. jan, 2022

Trollbesök på hemsidan

Den 16/6 2020 skrev jag ett blogginlägg med rubriken Black lifes matter. I går, ett och ett halvt år senare skrev någon kallad Bobo en kommentar i anslutning till det inlägget. Det löd så här:

"Jag skrattar varje gång en av din sort blir ihjälslagen av sin pojkvän."

Det tog ett tag innan jag fattade vad det faktiskt stod. Sen blev jag arg och förstås, lite rädd. Kollade att dörren var låst. Jag hade just läst klart en deckare där nynazister dödar människor med "fel" hudfärg.

Eftersom jag måste godkänna alla kommentarer innan de publiceras så kan du inte se den på hemsidan.

Fundrade lite. Varför hittar någon ett så pass gammalt inlägg? Sitter nazisterna och går igenom en massa gammal text? Kollade med min son, som är duktig på sånt. Han sa att det lika gärna kan vara ryska eller kinesiska cyberkrigförare, såna som är ute efter att destabilisera och splittra oss som lever i demokratier. De har robotar som söker efter vissa ord, och spottar iväg fädiga kommentarer. En riktig männsika borde väl ha sett att jag inte är i en ålder att ha en pojkvän. Eller? 

Vilken värld vi lever i! Jag trodde ordet cyberkrigförare hörde hemma inom sci-fi. men de finns och agerar här, i vår uppkopplade vardag. 

Funderar på att koppla ner mig helt. Ha en telefon som det bara går att ringa med, inget annat. Men än så länge är det bara en fundering.