1. maj, 2022

Long time no see

 

 

Nu är det länge sen vi sågs. Hur mår du? Vad har du gjort sen sist? Firat påsk och valborg, eller struntat i det? Deklarerat? Följt nyheterna om kriget i Ukraina?

Jag har gjort alla de där sakerna, och så har jag grävt, planterat, kört jord i skottkärran, grävt igen, och så våndats över allt arbete som återstår. Samtidigt njuter jag av att ha det här arbetet att göra, jag älskar att ha trädgård. Att kunna få vara ute i solen och använda sin kropp, det är ett privilegium. Att kunna röra sig. Att andas. Att känna solen värma huden igen efter vintern. Att se när det börjar gro.

I Svarte händer det saker. Vi har fått en butik! I butiken säljs, förutom de nödvändigaste basvarorna (räknas läsk och chips dit?) också närproducerat. Kött, ägg, potatis, korvar från Marsvinsholm, bröd från Svartebagaren. 

Svartebatgarens kanelbullar är värda att dö för.

Dessutom har han som tagit över strandcaféet bestämt att där ska bli en bistro i stället för café, med lite mat och lite kvällsöppet! Har vi tur kommer vi att kunna sitta på hans veranda och dricka ett glas vin, har vi lite mindre tur får vi dricka något alkoholfritt till maten - och det går ju egentligen lika bra. Sen kan man gå ner till bryggan för ett kvällsdopp. Kanske bäst att hoppa vinet i alla fall.

Att bo i Svarte är en vinstlott just nu. När jag kom ut från den nya butiken idag (med kanelbullar i väskan) och kände doften av havet kände jag det just så, att jag dragit en vinstlott som flyttat hit. Ska försöka ta vara på den känslan, stanna i den. 

Nu skulle man ju också kunna skriva lite om Nato, för eller emot. De flesta har en åsikt just nu. Jag också. Jag respekterar båda sidor, och tänker inte säga vad jag tycker, inte idag i alla fall.

Däremot tänker jag tipsa om en fantastiskt bra bok: Jägarinnan av Kate Quinn. Ska skriva en recension så småningom, men vänta inte på den, läs den nu! Här är en länk:

https://www.bokus.com/bok/9789150947069/jagarinnan/

 

Och så kan jag avslöja att mitt manus Efterliv nu är inskickat till ett antal förlag.