14. jul, 2022

Paus mellan två matcher

 

 

 

220714

Kanske du har märkt att jag inte skriver lika ofta som förut?

Det stämmer.

Tycker inte att det händer något värt att skriva om.

Eller så kommer jag mig inte för.

Ibland skriver jag i huvudet, men om jag aldrig går och sätter mig vid datorn så blir det ingen text.

I trädgården är det nu bara att gå och vänta medan det växer. Vattnar, binder upp, rensar lite, det är allt. Jag har tråkigt och sugs ner i en passivitet som gör mig på dåligt humör. Makens trötthet är smittsam verkar det som. Fungerar det som någon slags medberoende?

Dagar när jag kommer mig för med att gå ner och ta ett dopp är bra dagar. Eller åker och tränar agility med Bosse. Eller båda.

Fotbolls-EM kollar vi på, varenda match, det är fyra timmar om dagen. Helt sjukt. Ju mer man tittar och följer med desto roligare blir det, men nog skulle det finnas annat man hellre skulle göra dessa vackra sommarkvällar? Eller ska man bara tänka att man har tur som har tid att titta, när man nu faktiskt tycker att det är kul?

Tänka positivt kan nog vara bra, men är det hela sanningen?

Jag vet inte.

Vi kommer att få tomater i massor, och gul zucchini. Och lök, chili och paprika. Ska göra min helt egna ratatouille om några veckor.

Hittade en snigel som satt (låg) och tuggade på min sallad.

Den är död nu.

Läser Boken om min trädgård av Jamaica Kincaid. Den är underlig och rolig. Hon tänkte dränka en tvättbjörn i vattentunnan för att den ätit av hennes odlingar, men hennes familj hindrade henne. Hon kallade dem blödiga.

Vi människor, homo sapiens, vi har alltid försvarat vårt, vår mat, våra barn. Det kommer vi förmodligen att fortsätta med. Det finns forskare som tror att vi (sapiens) levde fredligt med neanderthalarna.

Hahaha.

Vi har alla 3-4 procent av deras DNA här i Europa.  Vad tror du, blev de kära i varandra och gjorde barn? Eller kan det vara så att de krigade, sapiens dödade neanderthalmännen och tog kvinnorna som slavar?

Sånt kan man fundera över när man inte har någon fotbollsmatch att titta på just för stunden.