Dansare i röd klänning

26. jul, 2018

Dela den här sidan

Varför?

26. jul, 2018

Jag har funderat på varför man startar en hemsida och en blogg. Eller, jag vet ju varför, det är för att både min förläggare och den kurs jag går som heter "Lansera din bok" rått mig att göra det. För marknadsföring. För att ni som dyker in här och läser ska bli intresserade, undra vem jag är, tycka att jag skriver bra och vilja köpa min bok. Men det måste finnas något mer. What´s in it for  me?

idag var det i45 personer som varit inne på sidan. När jag tittade för några dagar sedan var det 133. Vilka är ni? Hur hittade ni hit? Här känner jag att det blir spännande! Jag kan nå ut, få kontakt med människor som läser och/eller skriver. Fast det är klart, den svensktalande delen av världen är försvinnande liten. Skriva på engelska? 

Vi får se. 

Min förläggare vill att jag skriver en presentation av min bok. Det är svårt. Jag har svårt att se den på lite avstånd, för mig handlar den om alla de människor som figurerar i den, framförallt de tre kvinnorna; narkossköterskan Maria, flamencodansaren Mariam och AT-läkaren Trine. Trine med den halvmåneformade pupillen, som hör till en väldigt speciell grupp människor som har rötter långt tillbaks i tiden. 

När presentationen är klar får ni veta mer.

Regn

18. jul, 2018

Det regnar

hörde det redan i natt

vill inte att det slutar

jag går och kollar genom fönstret för att försäkra mig om att det fortsätter

badlakan på tork ute

de blir dyngsura, det är härligt

när jag går ut hör jag marken dricka.

Lyssnar du på poddar?

17. jul, 2018

Om du är en sån som skriver, som kämpar för att bli utgiven, lyssna på podden "Debutera eller dö" med Nina de Geer och Johanna Devalliant. Den är både rolig och matnyttig.  De finns förstås på facebook också: /www.facebook.com/search/top/?q=debutera%20eller%20dö

16/7 -18

16. jul, 2018

Varmt som f-n. Luften dallrar. Svalast i arbetsrummet, tack och lov.

Vi är många som skriver. Det sägs att var tredje svensk vill skriva en bok. Jag är en av dem. Sen tio år tillbaks har jag skrivit mer målmedvetet, med sikte på att kunna bli utgiven. Under tiden har jag gått kurser. Det är vi många som gör, kurserna är fullbokade och överbokade. Mest är det kvinnor, men det brukar också vara några män med på varje, i alla fall dem som jag har gått. Senast har jag gått skrivarlinjen på Malmö folkhögskola – det var mycket bra! Här är länken: www.utbildningssidan.se/utbildning/litterart-skrivande-malmo-folkhogskola

Nu kommer alltså min första bok ut snart (vet inte hur lång tid det tar med redigering och tryckning). Det är ett litet förlag – Ebes. Man står för en del av kostnaden själv och får också räkna med att försöka marknadsföra sig själv. Därav denna hemsida. Det finns kurser om detta också – ”lansera din bok!” (Fler och fler ger ut helt själv, eller som jag, blir utgiven på ett mindre förlag som inte har samma räckvidd som de större.

Observera skillnaden på ”ge ut” och ”bli utgiven”. Det är lite högre status i att ”bli utgiven”, ännu så länge. Då har någon annan sagt att man är tillräckligt bra. Sen är frågan hur mycket man säljer. En del tycker nog att det är det som borde räknas. Vad tycker du?