Facebook varför då?

29. nov, 2018

Plötsligt har Facebook fått för sig att jag ska ha en ny sida där, där jag ska göra reklam för mitt företag. Jo, jag förstår att det har något att göra med att jag försöker lägga upp en Instagramsida med författarprofil, men exakt hur sambandet ser ut fattar jag inte. Dom säger att det kommer att bli lättare för "mina följare" att hitta mig på nätet. Det kommer små påminnelser: Skriv något, vad ska du heta, vill du inte lägga in en bild här?

Egentligen vill jag bara stänga ner datorn och läsa en bra bok Eller skriva en. Men, eftersom jag måste försöka marknadsföra mig själv så gör jag som dom säger. Fast långsamt. En liten bit i taget. Om jag skriver något idag så kanske jag lägger in en bild i morgon. Om jag har lust.

I går var jag på författarkväll i Ystad bokhandel. Det var Anders de la Motte och Camilla Grebe som skulle prata om sina senaste böcker, men Camilla Grebe var sjuk. Anders de la Motte pratade jättebra och roligt, flytande i en timme utan att staka sig, och vi i publiken fick många glada skratt.

Så där kommer jag aldrig att kunna prata.

Men jag frågade om jag möjligen skulle kunna få komma dit med min bok när den är klar, och kanske stå där och signera den. Det verkade som det skulle kunna gå bra, men dom vill så klart se den först så¨det inte är rena skräpet.

Tänk om dom tycker att det är det !?

Dela den här sidan

Gruppresa?

24. nov, 2018

Det var över sjuhundra besökare på den här sidan förra veckan. Det är veckorekord med råge! Vilka är det? Ingen säger något. Jag föreställer mig en gruppresa med kineser, de brukar ju vara många. 

När vi var på Bali förra hösten såg vi många kinesiska gruppresor. Man märkte att de hade pengar, de reste med fina nya kläder, inte alltid passande för dagens aktiviteter. Det fanns inga som helst likheter med de arbetare och bönder i likadana enkla jackor och byxor man alltiod såg på 70-talet. De verkade ha roligt också, de pratade och skrattade och fotograferade varandra vid stranden, kvinnorna höll upp sina vackra scarfes mot vinden för att få fina bilder.

Vi är alla lika. Vi har samma önskan om att kunna leva bra liv, att våra barn ska få gå i skolan, vi vill ta hand om våra familjer och vi är nyfikna på världen.

Så vad är problemet?

Visst är det vackert, men ...

11. nov, 2018

Stockholm är hårt och stökigt

asfalt överallt.

längtar efter gympadojor, ska aldrig mer resa utan dem.

de första dagarna är det roligt med alla människor, alla vänner, ställen man kan fika på, allt man kan köpa.

Dag nummer tre längtar jag efter gräs, grusvägar och vinden från havet

Benhinnorna värker, knivar skär genom stortålederna

man kan inte konsumera hela tiden.

inte fika heller.

hur tänker de?

Gallerior, varuhus, ko-ko-konsumera mera

jag får inte luft!

Flyr till arkitektur – och designcenter.

ett bibliotek med lediga arbetsplatser, stora glasrutor ut mot träd och natur.

ett rum jag skulle vilja ta med mig hem

tankarna får komma i ordning, orden flyter fram

Frid

 

Förändringar

27. okt, 2018

Som du kanske sett har vi drabbats av sjukdom i min familj.

Vi vet inte om det är liv eller död som väntar oss, men vi vet att vårt liv aldrig kommer att bli detsamma igen. Vi kommer aldrig mer att bli de där sorglösa, friska pensionärerna som trodde att de hade tjugo friska år framför sig. År när man kunde välja att göra en massa roliga saker. Det var ingen brådska. Ville vi flytta till Spanien kunde vi göra det sen. När vi var färdiga med gården.

På sätt och vis var det som att vara ung. Om man har tjugo år kvar eller sjuttio, det är nästan lika svårt att greppa för hjärnan. Det är en evighet. Och som pensionär, med någotsånär god ekonomi, har man på många sätt en större frihet än vad man har som ung, när man måste leva upp till alla krav och skaffa sig ett yrke, en partner, ett jobb, barn, villa, eller när man i alla fall måste få rätt på sig själv, vem man är och vad man vill med sitt liv.

Under perioder när hela ens liv är i gungning kan man ibland uppleva förhöjd livskänsla, större närvaro. Så är det inte för mig just nu. Passivitet och nedstämdhet har lagt sig över mig som en blöt filt, jämförbar med vädret utanför. Jag får tvinga mig att skriva och leka med hunden. Men det är tur att hunden finns – då kommer man i alla fall ut fyra gånger om dagen. Skogen är alltid välkomnande som en riktigt gammal vän. Jag finns alltid här, säger den. Du kan komma när du vill, jag ställer alltid upp.

Här kan man sitta och skriva.

24. okt, 2018

Det är sommarvarmt på dagarna. Man kan fortfarande plocka en tomat om man blir sugen. Man hör fåglarna. Det känns som att vara ute, det är bara ett problem - man ser inget på datorskärmen. Är det någon som vet vad man måste ha för skärm för att skriva utomhus?